Offerte zonnepanelen

U bent benieuwd naar de kosten van een installateur voor uw zonne energie opdracht? Dan bent u bij Bouwoffertes aan het juiste adres. Wij hebben hieronder informatie voor u verzameld. Maar het aanvragen van een zonne energie offerte geeft u natuurlijk nog veel meer inzicht .

Vraag ook gratis en vrijblijvend een zonnepaneel offerte aan en vergelijk eenvoudig 4 zonne energie offertes.

Zonnepanelen 

Zonnepanelen is in het algemeen wel bekend wat iedereen tegenwoordig ook heeft boven op zijn dak. Zonnepanelen bieden je de mogelijkheid het licht van de zon op te vangen en dit om te zetten naar stroom.

Je kunt die energie vervolgens gebruiken om de televisie in te schakelen of om je elektrische auto op te laden. Daarnaast heb je de mogelijkheid extra energie op te wekken met zonnepanelen, waarbij je gebruik kunt maken van terug leveren aan het stroomnet. Dit wordt ook wel salderen genoemd.

Kosten zonnepanelen

De kosten zijn de afgelopen jaren erg gedaald. Voor een zonnesysteem van 10 zonnepanelen met een totaal vermogen van 2.500 Wattpiek (Wp), betaalt u nu gemiddeld € 4.700. Deze prijs is inclusief omvormer en installatie.

Zonnesysteem 10 panelen 2.500 (wp) gemiddelde kosten € 4700,-
Zonnepanelen 16 4.000 (Wp) gemiddelde kosten € 7600,-

 

De exacte kosten van zonnepanelen verschillen natuurlijk ook per situatie. Zo verbruikt u bijvoorbeeld een huishouden met twee personen gemiddeld 3.400 kiloWattuur (kWh) per jaar aan energie. Daarbij is het volledig in deze energiebehoefte te voorzien, een zonnesysteem met een totaal vermogen van ruim 4.000 Wp nodig. Hierbij kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een set van 16 zonnepanelen met elk een vermogen van 250 Wp. De gemiddelde kosten hiervan zullen liggen rond de € 7,600,- euro inclusief omvormer en installatie.

Hieronder ziet u een overzicht van het gemiddelde elektriciteitsverbruik voor verschillende huishoudens per jaar, het benodigde aantal Wp, het benodigde aantal panelen en de kosten.

 

PersonenGemiddelde elektriciteit verbruik per jaarWpPanelen, 250 Wp per paneelGemiddelde prijs ( inclusief. omvormer en installatieGemiddelde besparing per jaar
12.3002.70011€ 5.100,-€ 527,-
23.4004.00016€ 7.600,-€ 782,-
34.1004.80020€ 9.100,-€ 938,-

 

Voordelen en Nadelen

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang wat nou precies de voordelen van een set zonnepanelen nou zijn. Welk type dak u ook nodig heeft, zonnepanelen voordelig laten plaatsen is vrijwel altijd mogelijk. Om te beginnen is het beschikbaar voor zowel schuine daken als platte daken. Maar als u een afwijkend type dak heeft of zonnepanelen van een speciaal formaat nodig? Kunt u dit altijd van te voren aangeven aan een van onze vakmannen. Hierbij een overzicht van de voordelen van het plaatsen van het zonnepanelen op uw dak:

 • U bespaart op een makkelijke en overzichtelijke manier op uw energierekening.
 • U bent milieubewust, door gebruik te maken van groene energie verkleint u uw CO2-uitstoot. Daarnaast is uw zonne-energie pure groene energie.
 • Op termijn leveren zonnepanelen geld op. Binnen 7- 10 jaar kunt u uw investering al terugverdienen en over een periode van 25 jaar is het zelfs mogelijk om uw investering twee of drie keer terug te verdienen.
 • U geeft uzelf een stukje zekerheid omdat u dankzij de zonnepanelen geen last meer heeft van stijgende stroomprijzen.
 • Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. In die periode heeft u er geen omkijken naar: ze zijn veilig, stil en vergen weinig onderhoud. Daarnaast is de installatie van de panelen ook relatief eenvoudig en snel gebeurd.

 

Maar daarnaast zijn er ook nadelen dat bestaan uit de volgende:

 • Ook al dalen de prijzen van zonnepanelen nog steeds, voor sommigen zijn de panelen nog steeds veel te duur. Daarnaast vindt men een terugverdientijd van ongeveer 7 tot 10 jaar vaak nog te lang.
 • Een zonnepaneel levert relatief nog weinig stroom op. Voor de meeste huishoudens zal daarom nog energie van een energiemaatschappij moeten worden afgenomen. Kies daarom ook voor een set zonnepanelen van een goede kwaliteit. De panelen van slechte kwaliteit zijn niet te doen.
 • De zon is weliswaar overal vaak aanwezig, maar voor het hoogste rendement moeten de zonnepanelen in een hoek van 36 graden op het zuiden zijn gericht. Indien dat niet mogelijk is, daalt het rendement al vrij snel.
 • De energieopslag van de opgewekte stroom is alleen mogelijk door gebruik te maken van dure accu’s.

 

Onderhoud is belangrijk

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Wanneer het een beetje vuil wordt, wordt het automatisch afgespoeld door regen en sneeuw van uw zonnepanelen. Het is echter wel belangrijk om uw zonnepanelen regelmatig te controleren op eventueel vuil dat is achtergebleven, zoals stof en bladeren. Als dit vuil blijft zitten, kan dit namelijk negatief effect hebben op het rendement van uw zonnepanelen. Zo kunnen ze wel 2% tot 3% aan rendement verliezen.

 

Zorg er daarom ook voor dat uw zonnepanelen schoon zijn, om een hoge opbrengst te garanderen en te kunnen behalen. Ook is het belangrijk om uw zonnepanelen af en toe te inspecteren, of te laten inspecteren door een ervaren persoon, op eventuele beschadigingen of defecten. Dit kan een langere levensduur voor u betekenen.

 

Subsidie Zonnepanelen 

In 2017 bestaat er voor particulieren de mogelijkheid om de volledige BTW sinds de aanschaf de zonnepanelen terug te kunnen krijgen. Deze mogelijkheid is bedacht aan de hand van het Fuchs arrest dat zich heeft gediend in Oostenrijk. Dit is financieel aantrekkelijk dan de voormalige subsidie zonnepanelen die door de overheid in het verleden beschikbaar werd gesteld.

Energie Bespaarlening

Voor woningeigenaren is er nu ook de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van een lening met een lage rente. Om in aanmerking te komen voor deze Energie bespaarlening, moet de woningeigenaar minimaal twee duurzaamheidsmaatregelen toe kunnen passen. Hierbij kan je denken aan vloerisolatie, aanschaf zonneboiler en cv inregelen.

Vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

In principe is het niet nodig om een vergunning aan te vragen voor een set zonnepanelen. Alleen als het gebouw een monument is, of als er sprake is van een beschermd stads of dorpsgezicht is een omgevingsvergunning vereist. Ook wanneer de zonnepanelen op open terrein worden geplaatst kan een vergunning vereist worden. Voor bomen die bijvoorbeeld schaduw op uw panelen veroorzaken moet u een kapvergunning voor aanvragen.

Tips

Koop niet teveel zonnepanelen

Koop niet meer zonnepanelen dan je aan stroom verbruikt. Zonne- energie is vooral voordelig vanwege het ontbreken van energielasting. Dus bereken daarom ook van te voren hoeveel zonnepanelen u in werkelijkheid nodig zult hebben. Het verkopen van stroom die je niet gebruikt, levert niet zo snel op.

Installateur zonnepanelen

Op onze website Bouwoffertes.nl staan meer dan 500 zonnepanelen installateurs. Nu zorgen wij er natuurlijk voor dat u offertes krijgt van installateurs die in uw regio werken. Hieronder vindt u meer informatie over de installateurs uit uw regio.

 • zonnepanelen Amsterdam
 • zonnepanelen Groningen
 • zonnepanelen Den haag
 • zonnepanelen Amersfoort
 • zonnepanelen Rotterdam

Bespaar veel geld en vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan voor zonnepanelen op uw huis.

 

 

Partners

Alle partners

Velux

Velux importeert en levert dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en aanverwante artikel...

partner test 2

Altrex

Veiligheid en zekerheid, op elk niveau Je gaat voor zekerheid. Daarom kies j...