Offerte houten vloer

U bent benieuwd naar de kosten van een vloerenlegger voor uw houten vloer opdracht? Dan bent u bij Bouwoffertes aan het juiste adres. Wij hebben hieronder informatie voor u verzameld. Maar het aanvragen van een vloerenlegger offerte geeft u natuurlijk nog veel meer inzicht .

Vraag ook gratis en vrijblijvend een houten vloer offerte aan en vergelijk eenvoudig 4 vloerenlegger offertes.

Houten vloer

De houten vloer is voor velen nog steeds de onbetwiste favoriet. Behoor jij ook tot de liefhebbers? Kiezen voor een houten vloer is één, bepalen wat voor soort je wilt is een heel ander verhaal. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden.

Kosten houten vloer

Voordat we het over de kosten van een houten vloer gaan hebben wil ik u er op wijzen dat wanneer u via ons een offerte aanvraagt u direct geld zult besparen. Dit omdat wij uw offerte aanvraag vrijblijvend versturen naar 4 vloerspecialisten uit uw regio. Dan krijgt u binnen twee werkdagen vier offertes die u kunt vergelijken. Wanneer u een besluit heeft genomen kunt u gebruik maken van ons kluscontract zo voorkomt u verrassingen.

Massieve planken

Massieve plankenvloeren zijn er vanaf 1,5 cm dik, gaan lang mee en worden steeds mooier. Ze zijn nieuw en oud te verkrijgen en ogen robuuster dan een gladde parketvloer omdat de naden tussen de planken duidelijk te zien zijn. Vloerdelen zijn in allerlei breedtes te krijgen. Over het algemeen geldt: hoe breder, hoe duurder. Hoe breder de delen immers zijn, hoe minder je er uit één boom kunt halen.

Parket

Parket is vaak smaller en in verhouding goedkoper dan een plankenvloer. Het bestaat uit stroken hout van minimaal 6 mm dik en kan in allerlei patronen gelegd worden. Parket is gladder dan een plankenvloer en wordt bijna altijd met een glanzend oppervlak afgewerkt. Verder kun je kiezen uit traditioneel parket, dat nog geschuurd en behandeld moet worden. Of voorbewerkt parket, dat na het leggen meteen belopen kan worden.

Luchtvochtigheid en houten vloer

Houten vloeren werken altijd, dat hoort nu eenmaal bij het karakter ervan. Dit komt doordat de luchtvochtigheid in de kamer wisselt en het hout hierdoor zwelt of krimpt. ’s Zomers is de luchtvochtigheid hoger dan in de winter. Zo kan de vloer gaan kieren of juist bollen. Het is dus belangrijk om de luchtvochtigheid in huis gelijk te houden. Dat kan door middel van een luchtbevochtiger. Je kunt natuurlijk ook voor een vloer kiezen die bijna werkingsvrij is.

Kwaliteit houten vloer

Zitten er veel knoesten in het hout? Knoesten horen er wel bij, maar de kwaliteit van het hout is vaak beter als het weinig knoesten heeft. En over het algemeen geldt: hoe minder tekening er op de plank zit, hoe beter. Kijk ook of je ergens verkleuringen ziet of beschadigingen. Zitten er zachte plekken in het hout? Goede kwaliteit hout voelt overal even hard aan.

Houten vloer schoonmaken

Natuurlijk is het belangrijk om een houten vloer regelmatig te stofzuigen. Hierdoor gaat vuil en zand niet schuren. Als je gaat dweilen, doe dit dan met een goed uitgewrongen doek.

Houten vloer en geluidsoverlast

Zeker als je in een appartement woont, kan een houten vloer geluidsoverlast veroorzaken voor de onderburen. Je beperkt dit door de vloer zwevend te leggen. Zwevende vloeren zijn makkelijk zelf te leggen en verhuis-baar, doordat ze niet verlijmd worden.

Partners

Alle partners

Raab Karcher

Bij Raab Karcher bent u zeker aan het goede adres voor bouwmaterialen, met ruim 40.000 art...

Stanley Works

Stanley is een groot bedrijf met een groot assortiment aan elektrisch gereedschap zoals ac...