Offerte tuin aanleggen

U bent benieuwd naar de kosten van een hovenier voor het aanleggen van uw tuin? Dan bent u bij Bouwoffertes aan het juiste adres. Wij hebben hieronder informatie voor u verzameld. Maar het aanvragen van een hovenier offerte geeft u natuurlijk nog veel meer inzicht .

Vraag ook gratis en vrijblijvend een hovnier offerte aan en vergelijk eenvoudig 4 hovenier offertes.

Tuin aanleggen door een tuinman/hovenier

Voor een nieuwe tuin huurt u meestal een hovenier in. Deze hovenier legt graag voor u een nieuwe tuin aan. Dit gebeurd meestal nadat er een tuinontwerp is gemaakt maar is niet perse nodig.
Er word meestal een nieuwe tuin aangelegd als de oude niet meer bevalt of bij nieuwe bewoners.  Mocht u een nieuwe tuin nemen dan wordt deze eerst ingemeten om de exacte locaties van uw tuinpad, terras en eventuele vijver te bepalen. Vervolgens komt het grondwerk er aan te pas alle huidige planten en bestrating word eruit gehaald en er komt geel zand voor terug en vruchtbaar grond voor de beplanting.
Daarna doet de hovenier de bestrating en de eventuele tuinafscheiding, dus een heg of schutting maar wellicht ook de vijver die u zo graag wilde.
Uiteindelijk komen dan de nieuwe planten te planten of het frisgroene gras in u tuin te leggen. Het is dan eindelijk tijd om van uw gloednieuwe tuin te genieten.

Kosten hovenier, tuinman

Benieuwd wat de kosten ongeveer zijn voor een nieuwe tuin? Hieronder heeft u een overzicht van de werkzaamheden en diensten van een hovenier.

Hovenier Prijs: €35 – €45 per uur
Tuinontwerp: €250 – €500 per ontwerp

Materiaalkosten hovenier – per m2, incl. BTW

Gras: €5 – €10
Beplanting: €10 – €30
Straatwerk: €50 – €150
Houten vlonder: €75 – €150
Houten schutting of sierhekwerk: €50 – €150

Extra’s per stuk, Incl. btw
Tuinhuis of schuur: €500 – €5.000
Vijver: €150 – €2.500

Voordelen van een nieuwe tuin is dat u eindelijk van een tuin kan genieten die aan uw wensen voldoen, u eventuele kinderen hebben de ruimte om weer in de tuin te spelen of u kunt weer lekker met vrienden van de zon genieten.

U bespaart al geld door een offerte aan te vragen via Bouwoffertes, maar er zijn meer mogelijkheden om geld te besparen.

Zo kunt u zelf de bestrating en beplanting van te voren eruit halen, u kunt zelf natuurlijk ook zelf de beplanting doen aan het eind.

Met een tuinontwerp ziet u tegenwoordig heel goed hoe u tuin eruit komt te zien vooral als de tekening met 3d software wordt gemaakt. Maar u moet natuurlijk goed nadenken wat u wensen en ideeën zijn, kijk op internet of blader magazines door, zo krijgt u en de ontwerper een zo realistisch beeld van uw nieuwe tuin.

Vergunning tuinwerkzaamheden

U heeft zelden een vergunning nodig voor tuinwerkzaamheden. Alleen als u een tuinhuisje of schuur in uw tuin wilt, hierbij geldt dat zolang het niet groter is dan 40m2 of 3,5 meter hoog er geen vergunning voor nodig is, en het huisje moet binnen een straal van 30 meter van het huis komen te staan.

Heeft u al een serre van bijvoorbeeld 25m2 dan mag u nog maar een tuinhuisje van 15m2 bouwen zonder een vergunning.

Gelijk geld besparen dan adviseren wij u om direct gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen.

 

Partners

Alle partners

Royal Roofing Materials B.V

Royal Roofing Materials B.V. is verstrekker van eersteklas dakmaterialen. Met de Royal pro...

Dakned

Dakned is uw vakgroothandel voor platdakmaterialen. Van bitumineurze tot kunstof dakbedekk...